Array
greenstone
Mon 3 September 2007, 12:28 am GMT +0300
Msn'de hızla yayılan virüs türü bulundu!
02/09/2007
Trend Micro, MSN’in anında mesajlaşma uygulaması Messenger’da dolaşan ve İnternet kullanıcılarını bezdiren virüsün WORM_SDBOT solucanının yeni bir türü olduğunu tespit etti. Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor.
Trend Micro, MSN’in anında mesajlaşma uygulaması Messenger’da dolaşan ve İnternet kullanıcılarını bezdiren virüsün WORM_SDBOT solucanının yeni bir türü, WORM_SDBOT.EXT, olduğunu tespit etti. WORM_SDBOT.EXT, alıcıya ilginç bir mesaj göndererek virüs içeren zip uzantılı Beach Picture 2003 adlı dosyayı sistemine yüklemesini sağlıyor.
Virüs, dosyayı yükleyen kullanıcının bilgisayarına ciddi zararlar veriyor. WORM_SDBOT.EXT’e erişimi bulunan bilgisayar korsanları, verdikleri çeşitli komutlar ile sisteme dosya yükleyebiliyor, sistemde devam eden işlemleri sonlandırabiliyor, yeni dosya oluşturabiliyor, dosyaları açabiliyor ya da silebiliyorlar. Ayrıca kullanıcıya gelen virüslü dosya, kullanıcının adıyla diğer kullanıcılara da gönderiliyor.
Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara casus programları saptayıp temizleyebilen HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor. HijackThis küçük, basit fakat son derece etkili bir yazılım. Bütün dünyada 10 milyonun üzerinde kullanıcının bilgisayarına indirdiği, CNET’in Download.com Web sitesi editörünün 5 yıldız verdiği, aynı site üyelerinin en iyi 2 casus program temizleme yazılımından biri olarak oyladığı HijackThis, TrendSecure.com adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. HijackThis 2.0 sürümü, Microsoft Vista ve Internet Explorer 7.0 ile birlikte kullanılabiliyor.
Haber1
xerib34
Mon 3 September 2007, 09:40 am GMT +0300
banada bu tür bir virüs geldi yakın bir arkadaşımla msn den konuşurken onun msn sinden ama ondan habersiz geldi.
bende o yolladı sandım dosyayı aldım dosyanın adıda yeni resimlerime baksana idi:) dosyayı açmaya çalıştım resim mesim yok meğer virüsmüş arkadaşa dedim bu ne yolladın resim falan diyo ama resim yok dedim? yoo dedi bişey yollamadım..durumu anlattım meğer oda başka birinden dosyayı almış ogün hiç konuşmadığım msn deki diğer çevirim içi tüm arkadaşlara benim msn den benden habersiz resim adı altında dosya gitmiş malesef bazı arkadaşların önemli verilerine virüs bulaşmış hepsi formatlamak zorunda kalmış. size bir dosya vs yollayan arkadaşınıza özellikle bu nedir dedikten sonra dosyayı kabul edin güvenmediğiniz kişilerden asla dosya falan almayın.. ya virüs bulaştırır yada msn nizi çalmaya çalışıyordur. :)
mnsarihan
Mon 3 September 2007, 09:49 am GMT +0300
bu gelen e-mailleri açan herkesin bilgisi merkeze gidiyor! yani asıl virüsü gönderen kişiye gidiyor! ve oda sizin msn' de kayıtlı olan bütün tanıdıklarınıza mesaj gonderıyor tabiki sizin adınıza! bana aynı mesaj geldı ama ben acmadım! yanı bır tanıdıgım herhalde kendısı acmıstı kı ounu e-mail adresı adına bana bir mesaj geldi! bir kumar oyununa davet ediyordu ama ben o kişiden beklemedim için girmedim ve sildum! ama şimdi başka bir tanıdıktan daha geldu! onuda sildum!
dardl
Tue 23 October 2007, 04:32 pm GMT +0300
benım bu vırusten haberdar olmamdan msnde dıkkatlı davranmama ragmen benım pc ımde de artık trojan var ;D sebebımı:cok sevdıgım bı abım habersızce evet demıs ve bı dosya almıs..sonra ne mı olmus ;D almıs oldugunuz dosyada trojan falanca dosyası bulunmaktadır sılelım mı? evet!!!
evet!!!! evet!!! evet!!!! ;D sonra mı ne oldu..bana soluyor aldıgım dosyada vırus cıktı dıye bıraz ona kızdım sımdıyse acmıs bu konuyu okuyor...oku abı oku... :D zararın neresınden donersek kardır ;D
atom
Sat 15 December 2007, 11:27 pm GMT +0200
bana böyle dosya kaç defa geldi saçma sapan başlıklar çıkıyor hep örn: bu benim çıplak fotolarım sakın başkasına gönderme u*1
4-5 defa böyle geldi sapık mısın sen diye azarladım ben bişey göndermedim virüs var bende dedi zavallı bütün pc yi temizledi formatla
capricorn
Thu 31 January 2008, 02:02 pm GMT +0200
Arkadaşlar ne MSN de en nede Maillere gelen linkleri tıklamayınız,
Arkadaşınızdan gelen bir resim yada link olursa kendisinden teyit almadan açmayınız.
Tabi bu güvendiğiniz biri olmalı:))))
şifrelerinizi çalıyorlar ve bilgisayarınıa girip istedikleri gibi maillerinize girip istedikleri gibi sizin adınız gibi davranabiliyorlar...
Melih
Thu 31 January 2008, 04:28 pm GMT +0200
capri abla msn ve mail çalmak okadarda kolay değil... bakmayın siz bu yazılanalra
herhangi bir linkte tıkladığınızda veya yönlendirildiğiniz siteye üyelik yapmak isterseniz ...
msn şifrenizin aynısını o sitedede kullanırsanız ozaman msn çalınma olasılığı yüksektir...
ayrıca mailinize gelen davet ve tavsiye sitelere asla çift tıklamayın...
linki kopyalayıp başka bir internet çubuğuna yapıştırıp girmelisiniz...
mailinizden tıklamayın...yada sağ tıklatıp yeni bir sayfada aç demelisiniz...
evet dosya ve trojen gönderiyorlar... yada bir web sayfasına virus yüklüyorlar...
siz tıklar tıklamaz kendinizi o viruslu sitede buluyorsunuz...
ve ister istemez bilgisayarda system32 veya Registry bölümüne giriyor ondan sonra...kolay kolay çıkmıyor...formatlamadan pc rahatlamıyor sanıyorsunuz...Bana sorarsanız kasperky anti virusu pc'nize yükleyin... evet ingilizcedir birazda pc ağırlaştırıyor ama 4 bir taraftan tarama yapıyor...
ve pc'nizin güvenliğini sağlıyor...Dışardan bilgisayarınıza girmek istiyenlere bile izin vermiyor...
benden tavsiye kasperky
Teşekkürler!
capricorn
Thu 31 January 2008, 04:44 pm GMT +0200
ayrca nod32 tavsiye ederim ev bilgisayarlarını kasmaz, ve çok güvenlidir.
melihinde dediği gibi ayrı bir sayfa açar aynı sizin hotmail sayfası gibi.. siz onu normal hotmail sayfası sanıp kullanıcı adınızı ve şifrenizi girebilrsiniz aman dikkat..
bana bir gün böyle bir dosya geldi aynen dediğim gibi sayfa açıldı:))
bende şerefsiz@hotmail.com yazdım kullanıcı adına:) şifreyede şerefsizler asla başarılı olamazlar dedim gönderdim:)
mesajı alan almıştır kesinlikle:)))) ;D
capri abla msn ve mail çalmak okadarda kolay değil... bakmayın siz bu yazılanalra
herhangi bir linkte tıkladığınızda veya yönlendirildiğiniz siteye üyelik yapmak isterseniz ...
msn şifrenizin aynısını o sitedede kullanırsanız ozaman msn çalınma olasılığı yüksektir...
ayrıca mailinize gelen davet ve tavsiye sitelere asla çift tıklamayın...
linki kopyalayıp başka bir internet çubuğuna yapıştırıp girmelisiniz...
mailinizden tıklamayın...yada sağ tıklatıp yeni bir sayfada aç demelisiniz...
evet dosya ve trojen gönderiyorlar... yada bir web sayfasına virus yüklüyorlar...
siz tıklar tıklamaz kendinizi o viruslu sitede buluyorsunuz...
ve ister istemez bilgisayarda system32 veya Registry bölümüne giriyor ondan sonra...kolay kolay çıkmıyor...formatlamadan pc rahatlamıyor sanıyorsunuz...Bana sorarsanız kasperky anti virusu pc'nize yükleyin... evet ingilizcedir birazda pc ağırlaştırıyor ama 4 bir taraftan tarama yapıyor...
ve pc'nizin güvenliğini sağlıyor...Dışardan bilgisayarınıza girmek istiyenlere bile izin vermiyor...
benden tavsiye kasperky
Teşekkürler!
Melih
Thu 31 January 2008, 05:08 pm GMT +0200
Sen başkasın ;) sana yutturamazlar 9,)
Ablacım nod32 şuan bende var inanki şirket bilgisayarı diye değişmiyorum ama geçengün izinsiz kaspersky yükledim tam 18 trojen buldu benden söylemesi
ama sen onu iyi biliyorsan kullan
Saygılar...
capricorn
Thu 31 January 2008, 05:13 pm GMT +0200
ben norton dan sonra yükledim bir sürü şey buldu ama kulağıma küpe dikkkate alacaım ablam teşekkür ederim
Sen başkasın ;) sana yutturamazlar 9,)
Ablacım nod32 şuan bende var inanki şirket bilgisayarı diye değişmiyorum ama geçengün izinsiz kaspersky yükledim tam 18 trojen buldu benden söylemesi
ama sen onu iyi biliyorsan kullan
Saygılar...